« »

အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ အေျမာက္အျမားစားသံုးျခင္းက ကင္ဆာျဖစ္ပြားမႈေဘးဥပဒ္ကို တုိးပြားေစႏိုင္

အာလူးေခ်ာင္းေၾကာ္ အေျမာက္အျမား စားသံုးသူမ်ားအေနျဖင့္ ကင္ဆာျဖစ္ပြားမည့္ေဘးဥပဒ္ ႏွင့္ ႀကံဳေတြ႕ရဖြယ္ရွိသည္ဟု အေၾကာ္အေလွာ္ႏွင့္ မီး ဖုတ္၍ျပဳလုပ္သည့္ အဆာေျပအစာမ်ားကို စမ္းသပ္ ရာမွ ေတြ႕ခဲ့ျခင္းျဖစ္သည္။ ေဟာင္ေကာင္ စားသံုးသူ ေကာင္စီႏွင့္ အစားအစာေဘးကင္းလံုၿခံဳေရးစင္တာ (CFS)တို႔က အဆာေျပအစားအစာအမ်ဳိးေပါင္း ၉၀ ကို စမ္းသပ္စစ္ေဆးမႈျပဳခဲ့ရာ အေၾကာ္အေလွာ္ႏွင့္ မီး ဖုတ္၍ျပဳလုပ္ေသာ အဆာေျပအစားအစာမ်ားတြင္ Acrylamideပါ၀င္လ်က္ရွိေၾကာင္း ေတြ႕ရွိခဲ့ၾကရသည္။
    စမ္းသပ္စစ္ေဆးသည့္အဖြဲ႕က လူတစ္ဦးလွ်င္ အာလူးေၾကာ္အထုပ္ မည္မွ်စားသံုးပါက အႏၲရာယ္ရွိ ႏိုင္သည္ကို ရွင္းလင္းေသခ်ာစြာေျပာၾကားျခင္းမရွိေသာ္ လည္း နည္းနည္းစားေလပိုေကာင္းေလဟူ၍သာ အႀကံ ျပဳထားသည္ဟုဆိုသည္။
Tags: ,

ပအိုဝ္းခမ္း

ပအိုဝ္မ္းခမ္း မွ ႀကိဳဆိုပါတယ္။